Confidenţialitate

PSD nu este mulțumit cu forma OUG-ului pentru limitarea creșterii fracturilor la gaz și energie, adoptată marți de Guvern | AUDIO

Social-democraţii nu sunt mulţumiţi cu forma ordonanţei de urgenţă adoptate ieri de Guvern pentru limitarea creşterii facturilor la energie şi gaze. Într-un comunicat, PSD precizează că miniştrii sai au propus să se aplice compensarea facturilor încă de la 1 ianuarie, variantă pe care însă miniştrii PNL ai Energiei şi Justiţiei au respins-o „fără o justificare solidă”.

Potrivit social-democraţilor, în actuala formă, ordonanţa este „un pansament pus peste rana adâncă” a unui sector energetic în care liberalizarea forţată, „insuficient de bine pregătită”, a dus la preţuri până la 5 ori mai mari în septembrie anul trecut faţă de aceeasi perioada din 2020.

În replică, preşedintele PNL, Florin Cîţu, le transmite social-democraţilor că pot face orice modificare doresc în Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noile măsuri pentru plafonarea preţurilor şi compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturale, adoptate de Guvern, se vor aplica pentru lunile februarie şi martie.

Potrivit premierului Nicolae Ciuca, nimeni nu ar urma sa plăteasca mai mult de 80 bani pe kW/oră energie electrică şi 31 bani pentru kW/oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Ministerul Finanţelor propune încă o scutire de 6 luni de la plata impozitului pentru afaceriștii din HORECA | AUDIO

Autor: Adriana Sârbu