PSD îl va propune pe Titus Corlățean la șefia Senatului, în locul lui Teodor Meleșcanu (AUDIO)

După ce alegerea sa ca președinte al Senatului a fost declarată neconstituțională, Teodor Melescanu își va da demisia fără să mai aștepte publicarea motivării deciziei.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că pe locul pe care Meleșcanu îl va lăsa liber, partidul îl propune pe Titus Corlățean, fost ministru de externe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În competiția pentru postul de președinte al Senatului intră și liberalii, care o propun pe Alina Gorghiu. Liderul PNL Ludovic Orban:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare.

Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere și este declarat ales candidatul care a întrunit votul majorităţii senatorilor.

Dacă nici un candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar, se organizează un al doilea tur de scrutin, cu primii 2 candidaţi.

De această dată va fi declarat preşedinte al Senatului candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi din totalul voturilor exprimate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS