Confidenţialitate

PSD îi cere ministrului Energiei să „prezinte urgent” soluțiile pentru reducerea prețurilor la carburanți

Partidul Social Democrat spune, într-un comunicat de presă, că „Guvernul trebuie să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți”. Drept urmare, Ministerul Energiei trebuie să prezinte urgent propunerea de legiferare în cazul crizei carburanților.

„PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creșterii prețurilor la carburanți”, se arată în comunicatul partidului aflat la guvernare cu PNL și UDMR.

„În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

PSD mai transmite că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor.

„Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri”, anunță social-democrații.

Potrivit PSD, printre soluțiile pe care ministrul Energiei le-ar putea propune ar putea să fie „stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie”.