Confidenţialitate

PSD a distribuit ideea că Simona Halep ar fi fost huiduită pe Arena Națională, nicidecum Gabriela Firea

Exemplu de manual de fake-news (informatie falsă): mai multe organizaţii PSD au distribuit, aseară, pe Facebook un colaj de imagini care susținea ideea că – la iniţiativa comunităţii “Rezist” – mulţimea prezentă, luni seara, în tribunele Arenei Naţionale ar fi huiduit-o pe Simona Halep, proaspăt-campioană la Roland Garros.

În realitate, publicul a ovationat-o pe Simona, însă, a huiduit-o copios pe Gabriela Firea, primarul PSD al Bucurestiului, care urcase si ea pe scenă.

Reacționând, fostul ministru social-democrat Ionuț Vulpescu și fostul premier Victor Ponta au criticat postările.

Colajul de imagini a apărut pe pagina de Facebook a 11 filiale PSD.

Printre acestea s-au numărat: PSD Tulcea,Mehedinți Constanța, Ilfov și Giurgiu.

În mesaj scrie că 20.000 de oameni au huiduit-o pe Simona Halep, pe Arena Națională, dar sute de mii de români au aplaudat-o, la mitingul PSD. Materialul a srtârnit mii de comentarii. Mulți utilizatori au făcut un apel la raporarea materialului ca fiind fake news. În scurt timp, unele filiale au șters postarea.

„Nu este înțelept din partea PSD să se lase antrenat într-un război de imagine care face rău partidului” – a scris în replică la aceste postări Ionuț Vulpescu, fost ministru PSD al Culturii în guvernul Ponta.

Acesta a cerut scuze, în numele partidului, pentru seria de mesaje false.

Fostul premier Victor Ponta a făcut un apel și el pe facebook la foștii săi colegi de partid să șteargă aceste colaje și a reclamat totodată strategii manipulatoare din interiorul social-democraților

Vă reamintim, în aplauzele a 20.000 de fani adunaţi în tribunele Arenei Naţionale, Simona Halep a prezentat o replică în miniatură a trofeului câştigat, în weekend, la Roland Garros.

În schimb, mulțimimea a huiduit -o pe edilul Capitalei, Gabriela Firea, în mometul în care și-a rostit mesajul de întâmpinare.