Confidenţialitate

PSD a depus moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Social-democrații îl acuză pe ministrul USR PLUS Vlad Voiculescu de lipsă de performanță și susțin că acesta trebuie să plece din funcție.

Social-democrații spun despre ministrul Sănătății, în debutul moțiunii simple depuse la Camera Deputaților, că nu a luat măsurile necesare pentru ca incendiul de la Institutul Matei Balș să nu fi avut loc, în condițiile în care unitatea medicală a fost condusă în ultimii 23 de ani de Adrian Streinu Cercel, intrat anul trecut în Parlament chiar pe listele PSD.

Aceștia îi mai reproșează lui Voiculescu faptul că nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide, nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și că nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor.

PSD îl mai acuză pe Voiculescu și de faptul că nu a luat măsuri în domenii vitale precum infrastructura sanitară și siguranța pacienților în perioada pandemiei, a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a deschiderii şcolilor și a unor activități economice.

”Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor! Și, de aceea, trebuie să votăm ca acest ministru să plece!”, concluzionează social-democrații.

Pentru a fi adoptată, moțiunea simplă trebuie votată de minimum 165 de deputați, în condițiile în care PSD are 110 membri în Cameră. Chiar dacă ar fi adoptată, moțiunea nu poate obliga un ministru să demisioneze.