PSD a citat trunchiat din discursul şefului Comisiei Europene

Reprezentanța Comisiei Europene în România publică, pe pagina de Facebook, mesajul şefului executivului comunitar, Jean Claude Juncker, de la Ateneu, privind drepturile omului, după ce și PSD a făcut referire la aceleași declarații, dar fără a oferi citatul complet, în care aminteşte despre respectarea statului de drept.

„În discursul de la Ateneul Român, Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, a afirmat: < Când e vorba despre drepturile omului, când e vorba despre statul de drept, când e vorba despre respectarea statului de drept, când e vorba despre lupta împotriva corupției, niciun compromis nu e posibil >”, se arată în mesajul postat, miercuri seara, de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Mențiunea, notează Mediafax, apare după ce PSD a postat miercuri un mesaj pe pagina de Facebook, fiind citat același discurs al președintelui Comisiei Europene, dar în care se arăta:

„OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovății sau nevinovății! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetățean european „are dreptul la un proces echitabil în fața unei instanțe constituită în prealabil prin lege”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Președintelui Comisiei Europene care spunea la București că „atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE”, se arată în postarea PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS