Confidenţialitate

Protestul de la Parlament, în imagini: De la Viorica Dăncilă, în multiple exemplare, la „Condamnarea lui Dragnea s-a născut de ziua mea!”

De aproximativ două ore este în desfășurare în fața clădirii Parlamentului, în Parcul Izvor, protestul convocat de Uniunea Salvați România sub motto-ul „Ia-ți o zi liberă pentru România”.

Aproximativ 2000 de persoane care au răspuns acestui apel.

Mulți dintre participanți au fost înțeleși de angajatori și au primit câteva ore libere sau întreaga zi pentru a manifesta în fața Lesiglativului.

Sub diverse forme, cei prezenți își manifestă nemulțumirea față de modul în care PSD-ALDE-UDMR au modificat legislația în domeniul Justiției: de la scandări precum „Demisia!” sau „Analfabeta”, până la pancarte și foi A4 pe care sunt scrise diverse mesaje ironice și anti-guvernamentale.

Cum era de așteptat, ținta ironiilor este doamna premier Viorica Dăncilă, prezentată în Parcul Izvor în…multiplu exemplar și cu replici care au făcut-o celebră în timpul unor întâlniri oficiale.

O tânără prezentă la protest povestește că a sărbătorit condamnarea în primă instanță a liderului PSD (3 ani și 6 luni cu executare în dosarul „Bombonica”) pentru că vestea a venit chiar de ziua ei de naștere. Cu un „La mulți ani nouă!” se încheie mesajul pe care tânăra și l-a prins de spate.

Între cei prezenți la protestul din fața Parlamentul sunt și persoane venite din alte orașe, inclusiv din Galați.