Protestele din București de duminică seara, în imagini – GALERIE FOTO

Mii de oameni au ieșit în stradă în București și în mai multe orașe ale țării.  Proiectul de modificare a Legilor Justitiei, pasat recent de Tudorel Toader  în Parlament este documentul care a stârnit nemulțumirea românilor. Protestele au fost organizate în mediul on line.

Pe pagina de Facebook special dedicată evenimentului, „Nu vrem sa fim o natie de hoti!”,  participanții au fost anunțati că protestul începe la ora 19.00,  la Guvern.

Protestele din Bucureşti şi din celelalte oraşe s-au încheiat în jurul orei 22.00.

Legile justiției au fost dur criticate în ultima perioadă de asociațiile de magistrați, de societatea civilă și de președintele Klaus Iohannis și au primit aviz negativ din partea Consiliul Superior al Magistraturii.

Duminică, fotograful Octav Drăgan a surprins desfășurarea protestelor din București într-o serie de cadre care prezintă atmosfera de pe străzile Capitalei.

 

Presa străină scrie despre protestele din România

Știrile de pe agenții au fost preluate de publicații și televiziuni precum New York Times, Washington Post sau Fox News.

Agenția britanică Reuters scrie că aproximativ 12 mii de români au protestat la București strigând “Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Corespondentul agenției scrie că planul PSD de reformare a Justiției ar putea pune sistemul judiciar sub control politic, “într-una dintre cele mai corupte țări ale Uniunii Europene”.

Jurnaliștii explică și că mii de magistrați, președintele Klaus Iohannis, Comisia Europeană și diplomați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la schimbările anunțate de actuala guvernare.

La rândul său, Agenţia Associated Press notează că participanţii au putut fi auziţi strigând că Partidul Social Democrat este „ciuma roşie”.

În același timp, agenția spaniolă EFE a calculat că seara trecută, peste 30.000 de români au ieșit pe străzile din Bucureşti, Cluj, Sibiu sau Timişoara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS