Presa străină scrie despre protestele din România

Marile agenții de presă internaționale au scris și ele despre protestele de aseară, de la București și din alte orașe ale țării.

Știrile de pe agenții au fost preluate de publicații și televiziuni precum New York Times, Washington Post sau Fox News.

Agenția britanică Reuters scrie că aproximativ 12 mii de români au protestat la București strigând “Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Corespondentul agenției scrie că planul PSD de reformare a Justiției ar putea pune sistemul judiciar sub control politic, “într-una dintre cele  mai corupte țări ale Uniunii Europene”.

Jurnaliștii explică și că mii de magistrați, președintele Klaus Iohannis, Comisia Europeană și diplomați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la schimbările anunțate de actuala guvernare.

La rândul său, Agenţia Associated Press notează că participanţii au putut fi auziţi strigând că Partidul Social Democrat este „ciuma roşie”.

În același timp, agenția spaniolă  EFE a calculat că seara trecută, peste 30.000 de români au ieșit pe străzile din Bucureşti, Cluj, Sibiu sau Timişoara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS