Proteste violente in Pakistan fata de revista franceza Charlie Hebdo

Cel puțin 3 persoane au fost rănite, după ce poliția a intervenit cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și bastoane pentru a-i dispersa pe manifestanții adunați în fața consulatului francez din Karachi, cel mai important industrial, comercial și financiar din Pakistan.

Protestul a început după tradiționala rugăciune de vineri. La îndemnul partidelor islamiste din Pakistan, manifestanții s-au adunat în fața consulatului francez din Karachi pentru a protesta față de publicarea unei noi caricaturi a profetului Mahomed, pe prima pagină a revistei satirice franceze Charlie Hebdo.

Polițiștii au fost nevoiți să intervină după ce manifestanții au încercat să pătrundă în consulatul francez. Potrivit BBC, liderii protestatariilor ar fi precizat că doreau doar să înmâneze o scrisoare de protest oficialilor de la consulat. Martorii au povestit că forțele de ordine au intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a-i dispera pe manifestanți, ba chiar ar fi tras și focuri de armă în aer și ar fi folosit bastoane.

Printre cei răniți în ciocnirile dintre forțele de ordine și protestatarii, se află un cameraman TV, un student și un polițist.

Protestul a avut loc la o zi după ce politicienii pakistanezi au aprobat o moțiune prin care condamnă revista Charlie Hebdo pentru publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed.