Confidenţialitate

Taximetriștii anunță 3 zile de proteste în Piața Constituției și cer o întâlnire cu Marcel Ciolacu | AUDIO

Taximetriştii, membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT), anunță 3 zile consecutive de grevă în Piața Constituției, în perioada 26- 28 februarie.

Aproximativ  800 de taxiuri din București și din țară vor fi prezente în prima zi a mitingului, și cu 1000 mai multe în următoarele două zile, potrivit unui comunicat al Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Șoferii se vor aduna în Piața Constituției pentru a cere, printre altele, eliminarea inechităților între Taximetrie și Transportul Alternativ.

Ioan Pugna, purtător de cuvânt ANPOTRT: Cerem eliminarea tarifului dinamic, potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eliminarea tarifului dinamic – un lucru pe care, culmea, nu l-am cerut noi – l-a cerut Consiliul Concurenței, interzicerea colantării cu reclame pe autoturisme sau aplicarea exact pe modelul Taxi, care să conțină numărul de înmatriculare, numărul copiei conforme și operatorul nu pot fi identificați în trafic. Ecusonul ăla ba nu-l poartă, ba ăl are lipit de parasolar, ba are geamuri fumurii și nu se vede”, a declarat Ioan Pugna, purtător de cuvânt ANPOTRT.

Sindicaliștii spun că protestul va fi unul pașnic și apolitic și că nu vor bloca Bucureștiul, însă îi solicită prim-ministrului Marcel Ciolacu o întâlnire de urgență

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Recomand cu căldură domnului Ciolacu, conform celor declarate de dânsul la Mioveni, când a spus că așteaptă să se întâlnească cu noi, să se întâlnească și să-i spunem că problemele chiar există”, a declarat Ioan Pugna.

Potrivit reprezentanților ANPOTRT, a fost emis un Protocol de către Primăria Municipiului Bucureşti pentru organizarea şi desfăşurarea adunării publice în zilele de 26, 27 şi 28 februarie 2024, potrivit căruia protestul va avea loc în Piaţa Constituţiei, parcarea publică, cu afluirea participanţilor între orele 7:00-9:00, şi cu participarea a maximum 800 de autovehicule inscripţionate TAXI. Pentru data de 27 şi 28, protestul a fost aprobat în aceeaşi locaţie, cu participarea a maximum 1.800 de autovehicule inscripţionate TAXI.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Record de poluare în Capitală. Garda de mediu anunță amenzi pentru Primăria Generală, amenzi care pot ajunge și la 100.000 de lei