Confidenţialitate

Proteste la mina de uraniu Crucea

Noi proteste la mina de uraniu Crucea, din județul Suceava. Minerii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile și amenință cu greva foamei – potrivit corespondentului Europa FM din Suceava, Doru Bighiu .

Este vorba despre aproximativ 300 de mineri, din primele două schimburi, au refuzat să intre la muncă şi protestează în faţa sediului minei din comuna Crucea.

Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu sunt nemulţimiţi că nu şi-au primit salariile şi nu au ce să-şi întreţină familiile.

Ei trebuiau să primească săptămâna trecută diferenţele de bani pentru salariul din ianuarie, dar şi sumele integrale pentru februarie.

Greva de astăzi de la Crucea a fost declanşată după ce, în urmă cu două săptămâni, o delegaţie a minerilor suceveni a protestat la sediul central al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU).

După protestul de atunci, minerii au primit asigurări de la conducerea companiei şi de la oficialii Ministerului Energiei că își vor primi banii până la jumătatea lunii martie, dar acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care au reluat greva.

Proteste sunt şi la sediul Companiei din Bucureşti. Câteva zeci de mineri se vor alătura colegilor lor aflaţi deja în Capitală.

Mina Crucea Botuşanu este singura mină de uraniu din judeţul Suceava care mai funcţionează în momentul de faţă.