Proteste anunțate în București: ”Justiția e în pericol!”

Sub titlul ”Justiția e în pericol!”, pe Facebook a fost creat un eveniment în care sunt din nou chemați la proteste cei care nu sunt de acord cu modificările propuse de ministrul justiției pentru legile și organizarea instituțiilor din acest domeniu.

Oamenii sunt chemați să protesteze în fața Guvernului, în Piața Victoriei din București, de la ora 20:30.

”După marțea neagră, propunerile de masacrare ale legilor Justiției prezentate astăzi de ministrul Justiției sunt punctul culminant al luptei împotriva DNA și justiției independente. Un om care spune răspicat „REZIST!” face mai mult pentru viitorul țării decât un guvern și o majoritate parlamentară cu apucături mafiote. Iar împreună putem să decidem noi viitorul. Vino în Piața Victoriei în această seară.

Vom fi 2, vom fi 10, vom fi 100 sau poate câteva mii. Oricare dintre variante e mai bună decât să tăcem. Lupta anticorupție riscă să devină istorie fără implicarea noastră”, scrie în descrierea evenimentului.

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României.

O altă modificare propusă la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.

Propunerile, subiectul ediției speciale Știrile Europa FM

Miercuri, Europa FM a dezbătut împreună cu ascultătorii modificările propuse la legile din justiție de ministrul Tudorel Toader.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS