Confidenţialitate

Proteste anti-sărăcie la Galați și Gorj. „Nu mai iau două pâini, iau una și o lungim așa…” | VIDEO

Miting de protest anti-sărăcie, la Galați. Peste 200 de sindicaliști afiliați la Cartel Alfa au manifestat în fața Prefecturii. Joi, ei vor pleca spre București, alături de Caravana din Moldova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au manifestat zgomotos, vreme de două ore, în fața Palatului Prefecturii din Galați. Ei au cerut Guvernului să ia măsuri urgente pentru stoparea sărăcirii populației.

Romică Gârneață, liderul Cartel Alfa Galați: „Să stopeze creșterile nebunești”

„Să stopeze imediat creșterile nebunești care sunt din cauza energiei. În al doilea rând, creșterea pensiilor și salariilor care cât de cât să anihileze aceste creșteri la tot ce înseamnă consumul în România”, a spus Romică Gârneață, liderul Cartel Alfa Galați.

Protestatarii de la Cartel Alfa cer ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să plece din Guvern. Sindicaliștii îl acuză de conflict de interese.

„Este o trădare ce face acest ministru”

„Vine de la o multinațională care mergea pe energie și vine la noi în România să facă politici și legi pentru așa ceva. Deci, asta este o trădare ce face acest ministru”, spune un protestatar.

Protestatarii din Galați se vor alătura Caravanei din Moldova și, alături de Caravana din Ardeal, vor participa la mitingul și marșul de protest din București.

Sute de sindicaliști din Gorj au protestat în stradă împotriva sărăciei

Oamenii s-au strâns în fața Prefecturii Gorj și au scandat lozinci la adresa Guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 200 de oameni care fac parte din mai multe Sindicate din Gorj s-au alăturat marșului sărăciei organizat de Cartel Alfa. Angajați din minerit, energie și alte sectoare au venit să-și strige nemulțumirile.

Sărăcie lucie, prețuri foarte mari. Salariul minim pe economie… nu cred că se poate trăi cu el. Prețul la gaze, la curent, dublu și ceva. Nu vrem să ne dai milă pentru a plăti factura. Vrem să rămână exact cum era până acum, să subvenționeze prețurile, ca în toată Europa de altfel”, spune un protestatar.

„Nu mai iau două pâini, iau una și o lungim așa…”

„Am micșorat cantitățile, nu mai iau un kilogram, ci 200-300 de grame. Nu mai iau două pâini, iau o pâine și o lungim așa…”, spune alt protestatar despre cumpărături.

„Am ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva crasei indolențe pe care o manifestă guvernanții și parlamentarii noștri față de poporul român în general, ca să nu vorbim despre breasla noastră a polițiștilor, față de nesimțirea lor de a-și asigura doar pentru ei”, spune un alt protestatar.

Oamenii spun că prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor. Astfel de proteste vor acea loc în mai multe localități din țară.

Sursa foto: Europa FM / Emanuela Turcu

Citește și: Proteste ale sindicaliștilor Cartel ALFA în mai multe orașe din țară, pe fondul creșterii prețurilor | AUDIO

Autori: Emanuela Turcu și Gabriela Mladin