Confidenţialitate

Proteste ale sindicaliștilor Cartel ALFA în mai multe orașe din țară, pe fondul creșterii prețurilor | AUDIO

Angajații din sectorul public afiliați la Cartel ALFA  încep de luni protestele de stradă. Sunt nemulțumiți, în principal, de creșterea prețurilor. Sindicaliştii de la Cartel Alfa vor participa la mai multe acțiuni de protest care vor fi organizate în toată țara în perioada 17 – 21 octombrie. 

Ce vor să transmită sindicaliștii prin aceste proteste am aflat de la Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, într-o intervenție la Europa FM:

„Considerăm că lipsa măsurilor guvernamentale nu face decât să conducă la o sărăcire și mai mare a populației României. Vrea să atragă atenția că guvernanții au responsabilitatea de a lua măsurile necesare să stopeze creșterea anormală a prețului la energie – gaz și, în același timp, să stabilizeze și să compenseze inflația apărută datorită acestor creșteri prin creșterea salariilor, respectiv creșterea pensiilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit liderilor confederației Cartel Alfa, costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale împing milioane de oameni în sărăcie. Președintele Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureț, a precizat că din Moldova caravana a plecat din două orașe, Suceava și Botoșani.

Se vor opri la Bacău, unde luni la amiază este programat un miting în fața Prefecturii, la care sunt așteptați să participe reprezentanți din toată regiunea.

Caravanei i se vor alătura sindicaliștii din Vrancea și Brăila iar următorul punct de oprire este Galați, unde pe 18 octombrie va avea loc un nou protest.

La Slobozia este programat un alt miting pe data de 19 octombrie, iar punctul central va fi joi, la București. Sindicaliștii își vor striga nemulțumirile în Piața Victoriei și Piața Revoluției, unde se estimează că vor protesta aproximativ 4.000 de persoane.

Pentru ziua de vineri, protestul de mută în fața palatului Cotroceni, unde sindicaliștii au obținut autorizație pentru 100 de persoane

Foto: Facebook / Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”

Citește și: Prețul zahărului produs în UE, la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Cofetarii europeni au probleme cu producția de dulciuri | AUDIO