Confidenţialitate

Scumpirile în sezonul târgurilor de toamnă. Producătorii au încercat să nu mărească prețurile foarte mult: „Sunt un om maleabil că scad, urc, fac cum trebuie” | AUDIO

Scumpirile – de o parte și de alta a tarabei. Este sezonul târgurilor de toamnă, iar producătorii de legume și fructe spun că au încercat să nu mărească prețurile prea mult la Ziua Recoltei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mi-e rușine să spun, dar a trebuit să le ridicăm puțin. Eu am ridicat prețurile. Am avut clienți toată vara. Acum, la cartofi, tot cu 3 lei cum le-am dat și anul trecut. La vinete a mers ca și anul trecut. Degeaba s-a scumpit și motorina și am plătit 54 de milioane 700 numai curentul că a trebuit să le udăm. Dar dacă cerem iar nu este bine și sunt un om maleabil că scad, urc, fac cum trebuie… Mă mai ceartă și muierea, zice că nu-i bine, dar mergem așa. În pagubă nu prea lucrăm, mulțumim lui Dumnezeu”, spune un comerciant.

Ce spun cumpărătorii despre prețuri

Cumpărătorii spun, însă, că nu există produs pentru care să nu plătească mai mult.

„Dar și normal că au crescut, erau castraveții 4 lei, iar azi sunt 6 lei. Oricum au crescut toate”, spune o cumpărătoare.

„Producătorii aceștia cred că dacă suntem de la oraș și pensionari avem bani, dar nu-i chiar așa”, spune o altă cumpărătoare.

Cumpărătorii aflați în piețe spun că plătesc mult mai mult față de acum un an și pentru gemuri, dulceață, zacuscă și că vor reduce cantitatea de murături pe care le puneau la păstrat de obicei în această perioadă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisia pentru buget a Senatului a aprobat creșterea impozitelor. Vrem mai mult, trebuie să dăm mai mult, spune liderul senatorilor PSD