Proteste ale angajaților din agențiile pentru protecția mediului

Un nou protest în Capitală, joi este rândul angajaților agenţiilor pentru protecţia mediului. Aceștia ies în stradă în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi de discriminările salariale. În Capitală, protestul are loc în fața Ministerului Mediului, între orele 11 și 13.

Angajații din agențiile pentru protectia mediului sunt nemulțumiti că parlamentarii – atunci cand au dezbatut amendamentele aduse ordonantei 9, prin care o serie de salarii au fost marite, cum ar fi cele ale șefilor instituțiilor locale – au respins amendamentul fostului ministru al mediului, Daniel Constantin. Acesta propunea ca, începând cu luna iulie, salariile de bază pentru acest domeniu sa să se stabilească, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul Ministerului Mediului.

Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu cere adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.

Angajații amenință că dacă în decurs de 3 zile nu vor pirmi un raspuns favorabil, se va ajunge in situatii precum blocarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS