Confidenţialitate

Protest pentru Autostrada Moldovei: Grevă de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15

Două firme din Câmpina, județul Prahova, au decis să se alăture protestului omului de afaceri din Ștefan Mandachi, din Suceava, care a construit un metru de autostradă, și vor suspenda activitatea, pentru 15 minute, în 15 martie, la ora 15.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marți, corespondentului MEDIAFAX, consiliul de administrație al celor două societăți din Câmpina, care au ca obiect de activitate fabricarea de materiale de construcții, anunță suspendarea activității în data de 15 martie 2019, la ora 15.00, pentru 15 minute.

“Am luat această decizie în semn de solidaritate cu antreprenorul Ștefan Mandachi, din Suceava, care în ziua și la ora menționate va sista, timp de 15 minute, activitatea în toate societățile pe care le deține și va inaugura kilometrul de autostradă construit din resurse proprii, ca o reacție la dezinteresul autorităților față de dezvoltarea infrastructurii rutiere”, se arată în sursa citată.

Reprezentanții celor două societăți prahovene spun că își doresc autostrada Ploiești – Brașov, “despre care se vorbește de atâta vreme, dar nu se face nimic”.

“Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ștefan Mandachi, și noi suntem nemulțumiți de lipsa de interes a autorităților față de construcția de autostrăzi în România. Noi ne dorim autostrada Ploiești – Brașov, despre care se vorbește de atâta vreme, dar nu se face nimic! Drumurile naționale sunt sufocate, pierdem timp prețios, pierdem ore și zile din viața noastră în coloane nesfârșite. Șoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieți, dar și pentru că o infrastructură bună ajută enorm la o dezvoltare economică reală a acestei țări”, mai scrie în comunicatul de presă citat.

Reprezentanții celor două societăți mai spun că prin acest gest își doresc să tragă un semnal de alarmă și să se construiască autostrăzi.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mandachi îi provoacă pe Ion Țiriac, Gigi Becali și Viorel Cataramă.

Mandachi a anunțat, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul și, până acum, a pierdut un an și jumătate din viață la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere, dar și că în ultimii 30 de ani, pe șoselele din România au murit 60.000 de oameni, echivalentul populației unui oraș precum Alba Iulia.