Confidenţialitate

Protest pentru apă, la Bacău: „ #șîeu vreau apă!”

„#șîeu vreau apă” este sloganul care îi îndeamnă pe băcăuani să ia parte, la ora 12.00, la un protest pașnic de 15 minute în fața Primăriei Bacău.

Mobilizarea oamenilor vine după de în week-end o avarie a lăsat orașul fără apă. Ei cer urgentarea realizării rezervei de apă a Bacăului – după cum transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Locuitorii din Bacău au ajuns în pragul disperării din cauza numeroaselor avarii, care lasă periodic orașul fără apă. Cea mai recentă avarie a fost înregistrată în weekend.

Avaria a declanșat o serie de reacții, printre care și mobilizarea la protest.

#șîeu vreau apă este evenimentul creat pe o rețea de socializare care anunță că băcăuanii pot lua parte de la ora 12.00 la un protest de 15 minute în fața Primăriei Bacău.

Scopul acestuia este de a le reaminti edililor orașului că rezerva de apă a rămas la stadiul de promisiune de mai mulți ani.

Autoritățile locale estimează că lucrările pentru realizarea rezervei de apă a orașului ar putea începe chiar luna aceasta, imediat după obținerea tuturor avizelor necesare și a autorizației de construire.

Primăria a impus asocierii de firme care a cîștigat licitația să finalizeze lucrările pînă în toamnă.