Confidenţialitate

Protest organizat de Sindicatul Național al Polițiștilor, în fața Ministerului de Finanțe. Oamenii legii sunt nemulțumiți de salarii | VIDEO

Angajații Ministerului de Interne afilați la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și salariații din penitenciare au început protestele în fața Ministerului de Finanțe pentru că Guvernul nu aplică și în cazul lor legea salarizării unitare.

Această lege, votată în 2017, prevedea creșterea veniturilor în decurs de 4 ani, ultima majorare era programată pentru acest an.

Dar din cauza lipsei banilor, Guvernul a decis să respecte legea salarizării unitare doar în cazul anumitor angajați, un exemplu fiind magistrații.

Președintele Federației Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu:

17ian-11 Dorobantu judecatorii si au facut partea

La rândul său, liderului Sindicatului Natioanal al Polițiștilor și personalului contractual, Vasile Zelca, acuză Ministerul de Interne că în timp ce nu respectă legea salarizării unitare, le impune tot angajaților tot mai multe atribuții:

„În 2017, când s-a emis și apoi votat în Parlament această lege, statul ne-a zis la momentul respectiv: domnilor polițiști, nu avem bani să vă dăm tot salariul înbtreg, deodată, să-l eșalonăm până în în 2022. Am acceptat această eșalonare dar, iată, pe parcursul meciului, Guvernul vine și schimbă regula.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, recent, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că solicitările polițiștilor sunt corecte, dar instituția nu are 500 de milioane de lei, atât cât ar fi necesar pentru majorarea salariilor.

Citește și: Olanda: Chiar dacă autoritățile au relaxat unele măsuri anti-Covid, mii de oameni au ieșit să protesteze în stradă | VIDEO