Confidenţialitate

Olanda: Chiar dacă autoritățile au relaxat unele măsuri anti-Covid, mii de oameni au ieșit să protesteze în stradă | VIDEO

Mii de persoane au protestat în Olanda față de restricțiile anti-epidemice, chiar dacă autoritățile au decis o relaxare a măsurilor sanitare. S-au redeschis sălile de sport, saloanele de coafură și magazinele mari.

La Amsterdam, unii protestatari au adus bannere cu mesaje precum “Să revenim la normalitate acum!” şi “Ne-am săturat de minciuni”.

La proteste s-au alăturat şi fermierii care au venit cu tractoarele.

Protestele au fost organizate de grupul numit “Ţările de Jos în rezistenţă” şi au avut loc în mai multe locuri din Amsterdam, inclusiv în piaţa centrală a orașului.

Autorităţile au desemnat locurile unde au avut loc manifestațiile drept zone de securitate și au acordat poliţiei atribuţii suplimentare pentru a efectua percheziţii.

Poliţiştii se temeau că unii dintre protestatari ar putea avea asupra lor artificii sau chiar arme.

Primarul din Amsterdam a făcut apel la protestatari să respecte restricţiile sanitare în vigoare, avertizând că în caz contrar poliţia va interveni.

Guvernul olandez a ridicat parţial restricțiile impuse pentru combaterea coronavirusului, dar restaurantele, barurile, cafenelele, muzeele, teatrele şi cinematografele au rămas închise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: YouTube/ Ruptly

Citește și: Prima ședință din 2022 a coaliției de guvernare. Facturile la curent și gaze, pe agenda discuțiilor