Confidenţialitate

Protest organizat de Declic, la Ministerul Muncii. „N-au decât, că ministrul nu e, iar eu sunt la întâlniri”, le transmite un secretar de stat | VIDEO

Protest cu tobe, marți dimineață, în fața Ministerului Muncii. Membrii comunității Declic îi cer ministrului Muncii să majoreze salariul minim, iar creșterea să fie corelată cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent. O petiție în acest sens semnată de peste 60.000 de oameni urmează a fi depusă la minister.

Protestatarii spun că majorarea salariului minim promisă de ministrul Muncii, cu 361 de lei începând de anul viitor, este doar o creștere superficială, prin care salariul minim ar fi jumătate din salariul mediu iar fiecare angajat ar urma să primească în plus: 12 lei pe zi, cât praful de pe tobe, spun membrii comunității Declic.

Ei îi cer ministrului Muncii, Marius Budăi, ca majorarea salariului minim să fie corelată cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent.

‘’N-au decât să bată toba, că ministrul nu e în București, iar eu sunt la întâlniri pe alte teme la Guvern”, le-a transmis protestatarilor, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu. El spune că salariul minim va fi majorat sigur, de anul viitor.

Valoarea salariul minim va fi negociată în perioada următoare, în Consiliul Tripartit, de către Ministerul Muncii împreună cu sindicatele și patronatele.

Citește și: Acord privind salariul minim în UE, stabilit de Parlamentul și Consiliul European. Oficial european: Angajații trebuie să aibă bani pentru haine, sport și pentru a locui decent | AUDIO