Confidenţialitate

Protest la Termocentrala Rovinari

Șase angajați protestează în fața celei mai mari termocentrale din țară,la Rovinari, județul Gorj, după tura din noaptea de duminică spre luni, nemulțumiți de salarii și de faptul că nu primesc vouchere de vacanță.

Ei vor să discute cu Directoratul CE Oltenia și spun că, pentru început, protestul constă în pichetarea Porţii 1 de la S.E.Rovinari, dar că nu exclud nici intrarea în greva foamei.

Manu Tomescu, unul dintre liderii Sindicatului Energia Rovinari, a anunţat pe pagina sa de Facebook declanşarea protestului de la termocentrala Rovinari şi principalele revendicări:

„Vă anunţ că în această dimineaţă eu împreună cu câţiva camarazi, lideri din Sindicatul Energia Rovinari, am început un protest spontan la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari şi avem 4 revendicări, cerinţe ale membrilor noştri de sindicat, cu siguranţă fiind şi ale majorităţii salariaţilor din C.E.Oltenia: – Majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019; – Vauchere de vacanţă pentru salariaţii companiei; – Reevaluarea corectă a locurilor de muncă şi încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiţii speciale sau deosebite, cu specificarea clară şi nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor. – C.E.Oltenia să fie integrată într-un MIX ENERGETIC NAŢIONAL, promisiune făcută în campania electorală de parlamentarii locali ai partidelor care susţin şi formează actualul guvern. Protestul nostru este unul paşnic, din timpul nostru liber, în afara programului de lucru, şi fără intenţia de a bloca sau împiedica în vreun fel, activitatea, funcţionarea şi producţia S.E.Rovinari sau a altor subunităţi din C.E.Oltenia. Acest protest este APOLITIC şi NU este împotriva cuiva sau pentru a da jos pe cineva din conducerea C.E.Oltenia, Ministerului Energiei sau a Guvernului României. Protestul nostru este doar pentru aceste 4 revendicări, şi suntem hotărâţi să nu-l încetăm până la îndeplinirea şi rezolvarea lor !“.