Confidenţialitate

Protest la mina Lupeni. Minerii sunt nemulţumiţi că nu şi-au luat o parte din salarii

Minerii de la mina Lupeni au refuzat să intre joi în subteran începând cu schimbul I, nemulțumiți că nu au luat decat o parte din din salarii.

Ei spun că vor refuza sa mai muncească pana ce nu isi vor primi banii integral.

Pe de altă parte administratia spune ca banii sunt in trezorerie iar maine vor putea face plățile integral.

Minerii susțin că ei au muncit dar au luat doar 80 la sută din salarii.

În plus, încă din luna aprilie au și alte restanțe salariale neîncasate și de atunci sunt duși cu vorba de administrație.

Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele spune că oamenii sunt nemulțumiți deoarece au primit plata parțială a chenzinei I, și încă sunt amanate la plata drepturile restante.

Campean mai spune că bani ar fi, dar administratorul special nu a reușit să îi transfere în conturile CEH.

Pe de altă parte, Cristian Roșu, administrator special la CEH se află la București, tocmai pentru a debloca aceste fonduri și a transmis că de vineri vor intra banii pe card.

Liderii minerilor spun că oamenii susțin că nu își vor relua activitatea decât în momentul în care le vor intra banii în cont.

Protestul minerilor din Valea Jiului vine la numai câteva săptămâni, după ce energeticienii de la Mintia au stat în grevă zile în șir, pe motiv că situația lor este incertă.

Complexul Energetic Hunedoara are mari probleme financiare, este în insolvență, iar deși de mai multă vreme se vorbea despre divizarea sa în două entități, una care să funcționeze cu minele din Valea Jiului și termocentrala Paroșeni, iar cealaltă în jurul termocentralei Mintia deocamdată nu s-a întâmplat nimic.