Protest la Filarmonica ”Oltenia” din Craiova

Artiștii cer demisia a trei dintre șefii instituției, pe care îi acuză că fac presiuni asupra lor, creînd o atmosferă de teroare. În plus, protestatarii spun că Filarmonica Oltenia a fost transformată dintr-o instituție culturală  într-o afacere.

 

 

Aproximativ 50 de angajați ai Filarmonicii „Oltenia” din Craiova au protestat în holul instituției purtând pancarte cu diverse mesaje, între altele, cerând respect.

Artiștii Filarmonicii Oltenia o acuză pe șefa de la Resurse Umane că face presiuni asupra lor pentru a se reclama unii pe alții, dar și pentru a susține păstrarea în funcții a unor angajați apropiați ei. În acest sens, au inițiat un memoriu prin care au cerut conducerii instituției demisia acesteia din funcție.

Angajații sunt nemulțumiți și de atitudinea și modul cum își îndeplinesc îndatoririle de serviciu directorul artistic precum și de șefa Biroului de Organizare Spectacole.

Niciunul dintre cei trei șefi împotriva cărora a fost îndreptat protestul nu a fost, marți, de găsit pentru un punct de vedere.

Primul protest al angajaților Filarmonicii „Oltenia” din Craiova a avut loc pe 25 noiembrie, artiștii purtând banderole albe la brațe în timpul unui spectacol.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS