Protest în fața casei suspectului din Caracal

Sute de persoane au protestat, vineri seara, în fața locuinței suspectului din Caracal.

„Nepăsarea voastră ucide vieți” și „Dreptate pentru Alexandra” se putea citi pe foile ținute de protestatari. La plecarea mașinilor anchetatorilor din curtea locinței suspectului s-au auzit huiduieli iar o persoană, care a aruncat cu ouă în jandarmii ce păzeau intrarea, a fost ridicată de poliţişti, potrivit agenției de știri Agerpres.

În București, vineri seara, a avut loc un protest tăcut chiar în fața Ministerului de Interne. Protestatarii au adus candele și flori și s-au lungit pe trotuarul din fața instituției pentru a atrage atenția că ”românii mor cu zile”.

O adolescentă de 15 ani a sunat de trei ori la numărul pentru situații de urgență 112 ca să anunțe că a fost răpită.

Poliția și procurorii au intervenit la domiciliul suspectului din acest caz abia după 19 ore.

Suspectul, un bărbat de 66 de ani din Caracal, care ar fi luat în maşină fata din Dobrosloveni, a fost condus vineri seara la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, însă o decizie privind o eventuală reţinere ar urma să fie luată de procurorii DIICOT.

DIICOT Craiova a solicitat vineri Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să preia ancheta în dosarul dispariţiei fetei de 15 ani din Caracal, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariţia unei alte adolescente de 18 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS