Confidenţialitate

Protest tăcut, la Ministerul de Interne. ”Mihaela și Alexandra, iertați-ne neputința!”

Vineri, de la ora 19:00, în fața Ministerului de Interne, bucureștenii sunt chemați la un protest tăcut sub numele ”Mihaela și Alexandra, iertați-ne neputința!”.

”Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr este o tragedie.

Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităților, este o crimă la care suntem cu toții complici.

Este un eșec al întregii societăți.

Este o scufundare într-un neant infinit.

Două fete au murit pentru că noi nu am putut face nimic.

Pentru că cei plătiți din banii noștri, din banii părinților lor, nu și-au făcut datoria.

Două fete au murit.

Realitatea crudă.

La ora 19:00 vă așteptăm în fața Ministerului de Interne pentru a lasă o floare și o candelă.

Și pentru a cere ca niciodată să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, scrie în descrierea evenimentului de pe Facebook creat de organizațiile civice Rezistența, Corupția Ucide și Geeks For Democracy.

Un val de revoltă cuprinde societatea românească după ce s-a aflat că fata răpită a reuşit să sune la 112.  De trei ori chiar. STS a trimis Poliţia la adrese greşite

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părăsită.

STS nu a reușit să localizeze corect apelul.

„Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliției.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore.