Confidenţialitate

2.000 de persoane au protestat luni față de taxele foarte mari pe salarii. Liderul BNS: „Este absolut nefiresc ca munca să fie suprataxată” | AUDIO

Protest în București față de taxele foarte mari pe salarii. 2000 de persoane au manifestat la Guvern, apoi la ministerele Economiei, Muncii și Finanțelor. Spun că salariile cresc foarte greu și că mare parte din sumele brute merg către Bugetul statului, prin diverse contribuții. Mai mulți lideri sindicali au fost primiți, înainte de ora 14:00, la negocieri, la Finanțe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cadrul discuţiilor, sindicaliştii au solicitat reprezentanţilor ministerului de Finanțe măsuri privind reducerea fiscalității pe muncă și demararea de urgență a unei reforme fiscale, în care să fie implicate și consultate inclusiv sindicatele și patronatele. Potrivit acestora, discuțiile cu ministerul Finanțelor vor continua în perioada următoare.

Într-o interventie la Europa FM, liderul BNS Dumitru Costin a explicat că impozitele pe care le plătesc angajații pe venituri sunt mult mai mari față de alte țări europene.

Dumitru Costin, liderul BNS: „Se fac experimente pe noi și este absolut nefiresc ca munca să fie suprataxată”

„În România, sistemul de securitate socială este finanțat preponderent de lucrători, pe când în celelalte state membre ale Uniunii Europene sarcina fiscală este partajată între mediul de afaceri și lucrători. Se fac experimente pe noi și este absolut nefiresc ca munca să fie suprataxată. Avem aproape două milioane de cetățeni activi care nu plătesc niciun fel de contribuție la pensii și la sănătate publică”, a spus liderul BNS Dumitru Costin

Nemulțumiți de taxarea de 42,8% a forţei de muncă din România, Blocul Național Sindical și cele 29 de federații afiliate au organizat luni, 13 mai, un protest de amploare în centrul Capitalei.

Aceștia s-au adunat în Piața Victoriei la ora 10:00,  iar apoi au pornit în marș către ministerele Economiei, Muncii și de Finanțe.

La protest au participat 2.000 de persoane.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Blocul Național Sindical, protest în fața Guvernului. Manifestanții solicită „o reformă fiscală urgentă” | VIDEO