Confidenţialitate

Blocul Național Sindical, protest în fața Guvernului. Manifestanții solicită „o reformă fiscală urgentă” | VIDEO

Protest în fața Guvernului. Blocul Naţional Sindical (BNS) şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni, 13 mai, în faţa Guvernului, cerând o „reformă fiscală urgentă”, potrivit unui comunicat al BNS.

Protestul de desășoară sub sloganul „Respect pentru muncă şi cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”, iar principalele revendicări ale manifestanților privesc reducerea fiscalității pe muncă.

„Astăzi, România are una dintre cele mai ridicate sarcini fiscale pe costul forţei de muncă din UE: 42,8% faţă de 38,6% media europeană! Peste 87% din sarcina fiscală este reprezentată de contribuţiile sociale percepute pentru finanţarea sistemului de securitate socială. 82,6% din finanţarea sistemului de pensii şi a sistemului de asigurări de sănătate se asigură din contribuţii plătite de persoanele asigurate, în proporţie de peste 97% aceştia fiind salariaţi. Sarcina fiscală pusă pe umerii salariaţilor este mult peste 50% atât cât reprezintă sarcina maximă prevăzută de Convenţia OIM şi Codul european de securitate socială”, susțin reprezentanții BNS.

Protestul va fi urmat, începând cu ora 12:00, de un marş către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi Ministerul Finanţelor.

 

Sursa foto: BNS

Sursa video: BNS

Citește și: Circulație rutieră oprită timp de 3 ore pe un tronson de pe A3 pentru desfășurarea unui exercițiu NATO | AUDIO