Confidenţialitate

Protest al polițiștilor, joi, nemulțumiți că sunt exceptați de la anumite reglementări din legislația muncii | AUDIO

În jur de o sută de polițiști vor protesta însoțiți de copii lor în fața Ministerului de Interne, joi dimineață. Trag un semnal de alarmă că sunt nevoiți să își lase copii acasă singuri.

Ei reclamă că nu beneficiază nici de zile libere plătite, dar nici de indemnizația de 75% pe zi pentru a putea plăti alte persoane care să stea cu cei mici.

Din partea Sindicatului Europol, Cosmin Andreica:

Această nouă abordare a MAI face ca colegii noștri să ajungă în situații disperate, să închidă copiii în case pe durata serviciului sau să vină cu ei la serviciu. Asta, pentru că sunt în imposibilitatea asigurării unor condiții de siguranță pentru copiii lor. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cosmin Andreica amintește că pe timpul stării de urgență polițiștii au beneficiat de această indemnizație.

S-au plâns ministrului de Interne că noua lege care reglementează indemnizația nu cuprinde și categoria polițiștilor, fără să obțină vreun rezultat:

Am avut discuții la nivelul MAI și la nivelul Ministerului Muncii. Inițial, am primit interpretarea în sensul acordării indemnizației de 75%, însă la două săptămâni, și poziția Ministerului Muncii s-a schimbat. Explicația conducerii Ministerului de Interne a fost că legea nu este clară. Legea a fost întocmită de dumnealor, tot în mâna lor stă interpretarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM i-a contactat pe miniștrii Muncii și Internelor, fără un răspuns deocamdată. Protestul are loc joi între orele 11 și 13, iar manifestanții vor lasă simbolic jucării de pluș pe scările de la intrarea ministerului de Interne.