Protest al grefierilor din Timiș

Protest spontan al grefierilor din Timiș. Ședințele de judecată au fost suspendate în aceasta dimineață după ce câțiva zeci de grefieri au întrerupt lucrul și au ieșit în stradă, în fața Palatului Dicasterial, cladirea ce adapostește instanțele din Timișoara.  Motivul protestului, legea salarizarii, despre care, spun grefierii îi dezavantajează.

Primii care au înterupt lucrul au fost grefierii de la Tribunalul Timiș. Puțin după ora 10 au părăsit sălile de judecată și au ieșit in fața clădirii unde își desfasoară activitatea. Au stat acolo o oră, timp în care procesele au fost amânate.

Grefierilor de la Tribunalul Timiș li s-au alăturat și cei de la instanțele din Lugoj, Făget, Deta și Sânnicolau Mare. Liderii protestatarilor spun că prin acțiunea de astăzi vor sa fie alături de colegii lor din întreaga țară. Ei sunt nemultumiți de atitudinea ministerului față de categoria profesională a grefierilor, de neadoptarea noului statut al personalului auxiliar, dar și de eliminarea unor drepturi printre care și pensia de serviciu. De asemenea, grefierii susțin că prin noua lege a salarizării se intenționeaza introducerea lor într-o clasă inferioară din punct de vedere al studiilor.

Protestatarii mai spun ca începând de mâine vor intra in grevă japoneză și vor veni  la muncă cu banderole albe pe braț dar nu exclud nici alte forme de protest, asta in funcție de ce se va stabili la nivel național.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS