Confidenţialitate

Protest al elevilor de la Tonitza: Moș Crăciun, dă-ne școala înapoi!

Moș Crăciun, dă-ne școala înapoi! – este numele unui protest organizat de elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

Aceștia vor veni joi, de la ora 10, în fața Primăriei Sectorului 1, însoțiți de părinți, nemulțumiți că fac ore on-line în condițiile în care sediul în care ar putea să învețe nu are autorizație ISU.

Elevii singurului liceu de artă din București vor veni la protest cu pensule și șevalete.

Ei spun că nu pot să facă artă online. Dar, din lipsă de spațiu, nu pot merge fizic la școală.

Și nu au mers nici anul trecut, când celelalte școli erau deschise.

Beatrice Ene, mama unui elev de la Tonitza, a declarat pentru Europa FM:

Un sediu din cele 3 are risc seismic și nu se poate învăța, este vorba de corpul A, unde se țin lecțiile teoretice. Corpul B este corp de ateliere, iar acolo nu pot intra mai mult de 12 copii. Iar sediul din Berthlot, care a fost recent retrocedat, acoperă doar atelierele. Deci, copiii noștri nu au unde să facă orele teoretice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clădirea în care ar putea, însă, să învețe, nu are autorizație ISU. Primăria Sectorului 1, în subordinea căreia se află Liceul Tonizta, spune că lucrările la această clădire s-au făcut prost în 2016 și de aceea nu poate fi dată autorizația. Pentru a o primi e nevoie de reparații suplimentare complexe – susține primăria, într-un comunicat de presă.

Unele reparații au fost făcute, altele sunt în curs. Pentru altele – e nevoie de bani care au fost ceruți, fără succes, Consiliului Local.

Beatrice Ene, mama unui elev: Nu se poate! Copiii aceștia sunt privați de un învățământ de calitate, de a-și desăvârși talentul pe care-l au, pentru o încăpățânare a celor care ne conduc  pentru a-și da mâna și a rezolva o problemă care este minoră. Lucrurile care au mai rămas de reparat sunt minore. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

950 de elevi învață la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Primăria promite că lucrurile vor fi rezolvate cităm – în cel mai scut timp. Fără să dea, însă, un termen final.

Foto: facebook Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza