Confidenţialitate

Protest al crescătorilor de animale. Sute de oi au fost aduse vineri pe DN1

Zeci de crescători de animale din Comarnic protestează vineri, pe marginea DN1. Protestul a început vineri dimineața, la ora 10. 
Oamenii sunt supărați că autoritătile nu intervin pentru a rezolva problema urșilor care atacă aproape în fiecare seară în gospodăriile din zona Văii Prahovei. Ciobanii au anunțat că oile sunt ținute în țarcuri improvizate în parcările de pe marginea drumului.
Scopul acestui protest organizat de Asociațiile crescătorilor de animale din zona Comarnic este acela de a atrage atenția autorităților care nu au găsit încă o rezolvare a problemei urșilor care atacă frecvent gospodăriile oamenilor.
Ciobanii au anunțat că au venit la protestul de vineri dimineață cu 500 de oi în speranța că autoritătile locale, dar nu numai, le vor asculta păsurile.
Oamenii sunt disperați și spun că de la începtul anului aproape că nu trece o săptămană fără că sălbăticiunile din pădurile din apropiere să le atace gospodăriile și chiar să le între în case. Numai în weekendul trecut, jandarmii au fost solicitați să intervină pentru a alunga nouă urși, un porc mistreț și o vulpe care au atacat fermele din zona Valea Prahovei, iar un cioban a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost rănit de un urs.

Deși jandarmii sunt solicitați să intervină de urgență, aproape seară de seară aceștia nu pot face altceva decât să încerce să alunge animalele din apropierea gospodăriilor. Protestatarii spun că sunt hotărati să rămană cu oile pe marginea drumului național pană seara târziu, dar vor încerca să nu afecteze traficul.