Proiectul de lege care prevede desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, adoptat în Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul de lege care prevede desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

S-a întâmplat acest lucru pentru că termenul de dezbatere a fost depăşit. Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari USR. Decizia finală se va lua în Senat.

Pe de altă parte, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, consultă magistrații în legătură cu acest subiect. El a trimis instanțelor din toată țară o scrisoare în care cere un punct de vedere scris cu privire la mai multe aspecte din sistemul judiciar, între care desființarea Secției Speciale, pensionarea anticipată a magistraților și completurile de 3 judecători.

Secția Specială a fost intens criticată de organisme internaționale precum GRECO și Comisia de la Veneția și de această instituție se leagă mai multe controverse precum deschiderea unei anchete împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS