Confidenţialitate

Proiectul de buget pe 2016, citit în primă lectură în ședința de Guvern

Proiectul de buget pe anul viitor intră în linie dreaptă – documentul va fi citit, în primă lectură, în ședința de Guvern de joi.

Premierul Dacian Cioloș a prezentat 2 măsuri care se vor regăsi în proiect: indexarea pensiilor cu 5% dar și creșterea cu 10 procente a salariilor bugetarilor.

Șeful Executivului a precizat aseară, într-o emisiune televizată, că în bugetul pe 2016 se regăsesc și măsurile economice ale fostului Guvern, deşi vor exista unele “rearanjări” pentru domenii precum investiţiile şi educaţia.

 

Premierul Dacian Ciolos susține că va ține cont, la construirea bugetului pe 2016, de deciziile luate în Parlament și de măsurile pe care Guvernul Ponta intenționa să le adopte.

”Proiectul de buget l-am construit în aşa fel să includem deciziile referitoare la codul fiscal şi la majorările salariale, inclusiv cea de 10 la sută ( pentru toţi bugetarii -n.r.) – a declarat premierul pentru România TV.

Cât despre pensii, acestea vor fi indexate cu 5%.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a explicat că anul viitor banii se vor duce pe salarii, asistenta sociala si investitii. Guvernul va fi însă mai atent cu cheltuirea banilor publici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fostul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat mulțumit de banii pe care-i va primi instituția pe care a condus-o.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit unor surse din PSD, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a consultat deja draftul de buget.

La o primă vedere, că măsurile susținute de social-democraţi se regăsesc în proiectul de buget al noului Guvern.