Confidenţialitate

Proiectul care prevede ca primarii arestați preventiv să-și piardă mandatul, RESPINS de Camera Deputaților – AUDIO

 

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 306 voturi la 5, iniţiativa legislativă prin care se propunea ca mandatul unui primar să înceteze de drept în cazul în care acesta este arestat preventiv mai mult de 90 de zile.

Proiectul a fost iniţiat de senatorii PNL Marinică Dincă şi Marius Bălu, iar comisiile juridică şi de administraţie au propus respingerea lui.

Propunerea legislativă vizează modificarea Legii administraţiei publice locale, în sensul ca mandatul primarului să înceteze de drept şi în cazul în care edilul este arestat preventiv mai mult de 90 de zile sau a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

În prezent, legea prevede că mandatul unui primar încetează de drept în cazul în care acesta se află în imposibilitatea exercitării funcţiei mai mult de şase luni într-un an pe motiv de boală, certificată, precum şi în cazul în care nu îşi exercită mandatul, în mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată cu acest proiect de lege.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după vot, că votul a fost în unanimitate pentru raportul comisiei de respingere a proiectului şi că, în general, dacă nu are detalii, respectă votul dat în comisie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul de lege va merge acum la Senat – for decizional în acest caz.