Proiecte în București: stimulent financiar pentru nou-născuți și amenzi pentru ocuparea unui loc de parcare atribuit legal

Bucureștenii care ocupă, fără drept, un loc de parcare atribuit legal vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1000 de lei– așa prevede un proiect care va fi votat, săptămâna viitoare, în ședința Consiliului General al Capitalei.

Proiectul a fost inițiat de consilierii ALDE, care au constatat că în ultima perioada, s-au înmulțit cazurile în care locurile de parcare publice, atribuite legal, sunt ocupate în mod abuziv. Nu de puține ori au izbucnit conflicte între vecinii de bloc care nu au respectat locul de parcare.

Blocarea accesului în parcările publice va fi de asemenea sancționată, precum și amplasarea unor dispozitive pentru menținerea liberă a locurilor de parcare.În acest caz, amenzile sunt cuprinse între 1500 și 2500 de lei.

Deși nu avem încă o rețea de piste pentru bicicliști, primăria Capitalei vrea să amenajeze în curând rastele pentru parcarea bicicletelor, pe străzile aflate în vecinătatea instituțiilor publice.  Proiectul va fi votat în ședința consiliului general din 8 iunie.

Tot atunci, consilierii Capitalei vor dezbate un proiect care prevede acordarea unui stimulent financiar de 2500 de lei pentru fiecare nou-născut. Pentru obținerea acestei sume, părinții trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială din București, în cel mult o lună de la nașterea copilului. E important ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința în Capitală, iar mama să fi născut într-o maternitate din București.

Dosarul trebuie să conțină certificatul de naștere al copilului, un certificat medical emis după naștere și un cont bancar pentru virarea banilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS