Confidenţialitate

Proiect: Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimați la cluburile sportive | AUDIO

Din toamnă, copiii legitimați la cluburile sportive vor primi de la stat vouchere de 300 de lei cu care își pot achiziționa echipamente sportive.

Proiectul a fost prezentat astăzi de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care recunoaște că suma acordată de stat este mică și nu acoperă toate costurile echipamentelor necesare pregătirii pentru performanță:

Voucherul va fi acordat beneficiarului direct prin tutorele legal. Condiția este ca acel copil să rămână legitimat cel puțin un an. Clubul trebuie să dovedească că are o activitate sportivă relevantă, că are participări la competiții. Este o măsură bugetată cu 30 de milioane de lei, iar numărul beneficiarilor direcți este de aproximativ 100 de mii de copii. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Ionuț Stroe a amintit că numărul copiilor care practică sport de performanță în România este în continuă scădere:

În România, avem mult mai mulți seniori decât copii care practică sportul în formă legitimată. Avem o resursă pentru viitor mult mai mică decât nevoia reală a sportului românesc. Suntem pe locul 2 la obezitate infantilă în Europa. Copiii nu pot să interiorizeze valorile pe care practicarea unui sport le poate aduce – viață sănătoasă, civism, spirit de echipă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.