Proiect legislativ: Internet wireless în toate orașele și satele din România

Românii care locuiesc la sat sau în oraşe mici ar putea avea acces gratuit la internet în parcuri, pieţe centrale, şcoli, biblioteci şi biserici. Acest lucru este prevazut intr-o initiativa legislativa care s-a aflat pana acum în dezbatere publică.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Alexandru Cordoş, prevede ca primăriile din orice sat şi oraş din România să ofere acces gratuit la reţele de wireless instalate in locuri publice. Senatorul sustine ca este nevoie de o asemenea masura, avand in vedere ca în România aproape jumătate din populaţie locuieste în mediul rural şi că accesul la informare prin internet în aceastã zonă este redus, în comparaţie cu alte state ale Uniunii Europene. Votul final pe această propunere legislativă va avea loc în februarie anul viitor, Senatul fiind camera decizională.
Un studiu al Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, arata ca aproape 36% dintre gospodăriile din România au o tabletă sau mai multe, 73% au cel puţin un smartphone, iar 55% au laptopuri.

Acelaşi studiu arată că jumatate dintre români au acces la internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie. Internetul mobil este utilizat în principal pentru navigare, reţele de socializare şi e-mail, însă şi pentru comunicarea vocală sau mesagerie instant.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS