Confidenţialitate

Proiect de OUG: Înființarea Poliției Animalelor. Polițiștii vor putea intra în domiciliile în care s-ar afla animale maltrate | AUDIO

Una dintre prevederile Ordonanţei de Urgenţă, aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne, este aceea că polițiștii vor putea intra în domiciliile în care s-ar putea afla animale maltrate.

De fapt, ordonanţa are în vedere operaţionalizarea Poliţiei Animalelor, despre care Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit în mai multe rânduri.

Pentru a anunţa înfiinţarea Poliţiei Animalelor, Marcel Vela a venit pe treptele Ministerului de Interne cu Şuier, câinele departamentului anti-drog, şi cu Max, un câine adoptat de Marcel Vela în urmă cu câteva luni.

Pe viitor, situaţii limită ca cele prin care a trecut Max ar putea fi evitate, spune Ministul de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Măsura e prevăzută într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă şi este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne. În cazul în care Poliţia constată că animalul este maltratat, acesta poate fi luat cu forţa de la proprietar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ordonanţa de Urgenţă va obliga autorităţile locale să asigure adăposturi sau să colaboreze cu organizaţii pentru protecţia animalelor. Marcel Vela a mai anunţat că la Poliţia Animalelor se vor face angajări, inclusiv de medici veterinari.