Confidenţialitate

Proiect de lege: Fără săli de jocuri de noroc la parterul blocurilor în localitățile mici și interzicere totală în rural | AUDIO

Fără săli de păcănele la parterul blocurilor în localitățile mici și interzicere totală la țară, mai exact în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori. Aceasta este propunerea unui proiect de lege care încearcă să protejeze în special copiii și tinerii de dependența de jocurile de noroc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Concret, sălile de jocuri nu ar trebui să-și poată desfășura activitatea în clădiri rezidențiale. Adică, la parterul blocurilor. Dar nici în spații care se află la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Pe de altă parte, în localitățile cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori este interzisă funcționarea sălilor de jocuri. Inclusiv a jocurilor de tip slot machine.

Inițiatorul proiectului de lege este deputatul USR Tudor Pop: „Problema este la fel de mare și în mediul rural, unde oamenii sunt vulnerabili”

„Faptul că acest fel de jocuri sunt la parterul blocurilor, la îndemâna oricărui om care vrea să joace sau oricărui om care nu vrea să joace și caută să se abțină, dar totuși sunt acolo este o mare, mare problemă. Problema este la fel de mare și în mediul rural, unde oamenii sunt vulnerabili din pricina lipsei de oportunități, de petrecere a timpului liber. Acolo mai este o problemă și de control”, a explicat Tudor Pop.

Inițiatorul proiectului dă exemplu altor state europene: în Austria, pentru a obține autorizația de funcționare pentru a astfel de sală, trebuie să fie un raport maxim de un aparat de jocuri de noroc la 1.200 de locuitori.

În Cehia, în orașe precum Praga, Brno și Ostrava au fost interzise complet jocurile de noroc.

De-asemenea, în Letonia, sunt interzise jocurile de noroc în clădirile rezidențiale, iar în Spania sălile de jocuri de noroc nu pot fi amplasate în zonele vulnerabile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spaţiile destinate jocurilor de noroc, interzise pe distanţă de 300 de metri faţă de şcoli. Proiectul a fost adoptat de senatori | AUDIO