Confidenţialitate

Proiect al Ministerului de Finanțe: Taxele și impozitele vor putea fi plătite online

Din toamnă am putea scăpa de cozile de la ghișeele administrațiilor financiare.

Toate taxele și impozitele, atât cele către stat, cât și cele locale, vor putea fi plătite pe internet, anunță Ministerul Finanțelor.

Instituția a semnat un acord prin care Trezoreria Statului va accepta plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro.

Implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza cu fonduri europene, anunță Ministerul Finanțelor.

Instituția precizează că fiecare contribuabil va putea plăti pe internet toate tipurile de impozite și taxe atât la bugetul statului, al asigurărilor sociale de stat, cât și la bugetele locale, și la cele administrate de alte instițutii publice.

Românii nu vor plăti comisioane la tranzacții.

Ministrul de Finanțe, Anca Dragu a dat asigurări că e vorba de un sistem sigur și accesibil, fiecare român putând să-și achite dările de acasă sau de la serviciu. Vor fi acceptate plăți electronice cu cardurile MasterCard și Maestro.

Oficialii de la MasterCard au spus că va dura cel mult 3 luni pentru implementarea programului. În același timp și ministerul de Finanțe va trebui să urmeze unele proceduri. Cel mai probabil vom putea plăti taxele online din această toamnă.