Confidenţialitate

Programul Rabla continuă până pe 10 decembrie

Ministerul Mediului a suplimentat cu peste 3500 numărul tichetelor destinate exclusiv persoanelor fizice care intenționează să își cumpere o mașină nouă prin programul Rabla Clasic.

Pentru a treia oară în acest an, bugetul programului Rabla a fost suplimentat. Ministerul Mediului a alocat 23 de milioane de lei pentru 3538 de noi tichete destinate exclusiv persoanelor fizice.

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer a anunțat că a luat această decizie având în vedere interesul crescut față de programul Rabla. În luna iulie, au fost emise 4000 de tichete electronice care s-au epuizat în câteva zile, iar în octombrie a fost din nou suplimentat numărul lor cu încă 2000 de tichete. Ministrul speră ca până la sfârșitului anului să fie depășită cifra de 25.000 de beneficiari ai programului și tot mai multe mașini poluante să fie înlocuite cu unele noi, care poluează mai puțin.

Notele de înscriere vor putea fi introduse de producătorii validați începând cu data de 23 noiembrie, ora 12.00, iar 15 decembrie este data limită pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul programului.

Persoanele fizice se pot înscrie la producători până cel târziu pe 10 decembrie.

Pentru programul Rabla Clasic, prima de casare este de 6500 de lei, la care se pot adăuga două ecobonusuri:  un eco-bonus de 750 de lei dacă o persoană alege să-şi cumpere o maşină al cărei motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km şi un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru cei care optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.