Confidenţialitate

PROGRAMUL PRIMA CASĂ: Cât sunt ratele pentru Prima Casă

Prin programul Prima Casa puteţi cumpăra fie o locuinţă finalizată, fie una în curs de finalizare. Interesul pentru acest program este unul crescut, mai ales că avansul minim rămâne în continuare de doar 5% iar condiţiile de creditare sunt foarte bune.

Pentru a aplica un credit prin Prima Casă se acceptă o gama largă de venituri, de la venituri din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, rente viagere şi venituri din activităţi independente.

Printre criteriile de eligibilitate pentru Prima Casă, care apar specificate pe siteurile băncilor apar precizările că nu trebuie să deţineţi un imobil de peste 50 mp, achiziţionat altfel decat prin programul Prima Casă, iar imobilul pentru care se caută finanţare prin programul guvernamental Prima Casă trebuie să aibă clasa energetică A, B sau C.

BRD promovează inclusiv posibilitatea de a schimba un credit deja existent prin Prima Casă cu unul nou, pentru o locuinţă mai mare: “Dacă ai deja un credit Prima Casă, dar vrei o locuinţă mai mare, poţi obţine un nou credit Prima Casa daca îţi vinzi locuinţa actuală şi restitui integral creditul iniţial”.

Valoarea creditului Prima Casă poate fi de minim 1000 EUR în echivalent RON sau maxim 66.500 EURO, echivalent în RON, pentru Locuinţe Noi, construite în baza autorizaţiilor eliberate după 22.02.2010,

Folosind simulatoarele de credit existente pe site-urile băncilor care oferă credite prin programul Prima Casă 2016 am ajuns la următoarele rate lunare pentru o locuinţă de 50.000 EURO (225.000 RON, la un curs de 1EUR-4,5RON) pentru care alegem să plătim rate lunare egale timp de 360 de luni (30 de ani) şi avansul minim şi încheiem o asigurare de viaţă:

Creditul Prima Casă la OTP BANK

Rata este de 161 EURO/lună

Creditul Prima Casă la BRD

Rata este de 256 EURO/lună

Creditul Prima Casă la CEC BANK

Rata este de 318 EURO/lună

Condiţiile complete de acordare a creditelor Prima Casă şi lista comisioanelor sunt disponibile în bănci şi pentru o evaluare corectă a tuturor costurilor este recomandabil să mergeţi direct la bănci, să cereţi ofertele personalizate, care să ţină cont de veniturile fiecăruia, modul de încasare a salariilor şi destinaţia creditului Prima Casă.

Băncile au oferte speciale pentru clienţii existenţi sau cei care asociază mai multe produse ale băncii, cum ar fi, de exemplu, carduri de salariu sau credit.