Confidenţialitate

Fertilizarea in vitro va fi decontată de stat. Gabriela Firea anunță un ajutor de 15.000 lei pentru femeile care apelează la procedură| AUDIO

Natalitatea în România scade de la un an la altul iar statul caută soluții pentru a opri declinul demografic. Printre măsuri: un ajutor de aproape 15.000 de lei pentru fertilizarea in vitro.

Unul din cinci cupluri din România nu poate avea copii, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea:

„Toate statele europene fac eforturi pentru a încerca să susțină cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecțiune și anume infertilitatea și sunt în imposibilitatea de a își plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare și atunci, foarte pe scurt, proiectul de astăzi exact țintit aici vine și anume un sprijin de 15.000 lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ulterior, modul în care poate fi accesat programul va fi stabilit pritr-un ordin comun al Ministerul Familiei și cel al Muncii.

Citește și: PIB-ul țării a crescut cu 5,8% în primele șase luni din 2022, anunță INS. Nu investițiile ci consumul a dus la aceste cifre, spun economiștii | AUDIO