Confidenţialitate

Programul „Masă caldă” în școli: Primăriile pot extinde această măsură în mai multe unități de învățământ dacă au bani | AUDIO

Un proiect de lege care prevede acest lucru a trecut, azi, de Senat. Opoziția a ripostat: nimeni nu oprește nici acum primarii să ofere masa caldă în școli, numai să dorească acest lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Programul „Masă caldă” pentru elevi poate fi extins – dincolo de lista unităților incluse în programul deja existent și finanțat de Guvern. Așa prevede proiectul PNL-PSD adoptat de senatori.

Masa caldă poate ajunge la și mai mulți elevi, dar totul depinde de cât de„înstărită” e o localitate, de cât de capabilă e administrația și, evident, de voința politică.

Liviu Mazilu, senator PSD: „Acordă posibilitatea legală Consiliilor Locale și Consiliilor Județene care doresc și au posibilitatea financiară să asigure masă caldă gratuită în creșe, grădinițe, centre de zi”.

Opoziția a semnalat că și până acum autoritățile locale puteau să ofere o masă caldă

Senatorul USR Ștefan Pălărie: „Și azi autoritățile locale pot organiza programe de tip Masă Caldă. Nu o fac la Brașov, deși primarul a propus-o către Consiliul Local cu voturile împotriva tocmai a celor care azi clamează că legea este atât de importantă și atât de bună”.

Opoziția a votat, în final, proiectul

Cu unele obiecții, opoziția a votat, totuși, acest proiect: „România este o țară sfâșiată de sărăcie. Copiii nu ajung uneori la școală, chiar fiind slăbiți, pentru că nu au mâncat cu o zi înainte”.

Propunerea legislativă merge acum la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Terapie prin artă, cursuri de dezvoltare personală, vizite la muzeu și masă caldă, doar câteva dintre planurile unei școli din Brașov pentru a reduce rata abandonului școlar | VIDEO