Confidenţialitate

Programul “Electric Up”: Patronii din HoReCa ar putea primi bani pentru panouri fotovoltaice și pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Guvernul discuta în ședința de azi programul “Electric Up”, prin care unii patroni din domeniul HORECA primesc până la 100.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice sau de stații de încărcare pentru mașini electrice. Proiectul de Ordonanță de Urgență a fost pus în dezbatere publică.

Programul este destinat întreprinderilor mici și mijlocii din domeniul hotelurilor și restaurantelor. Firmele vor fi ajutate să-și producă energia electrică necesară consumului propriu prin intermediul unor panouri fotovoltaice și sunt încurajate să se doteze cu staţii de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Pentru această, Guvernul le acordă 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Bugetul total al programului “Electric Up“ este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare. Modificarea sumei într-un nou ciclu de finanțare va fi aprobată prin ordin al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.