Confidenţialitate

Programul de guvernare a fost depus la Parlament | DOCUMENT

Programul de guvernare al coaliției PNL – USR PLUS – UDMR a fost depus la Parlament.

Planurile noului Guvern Florin Cîțu vizează deschiderea unor spitale regionale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova, dar și deschiderea către mai multe tipuri de asigurări de sănătate și asiguratori pe modelul Pilonul 2 și 3 de pensii.

Se urmărește desființarea Secției Speciale pentru Magistrați, trecerea Poliției Locale la MAI și trecerea poliției judiciare la Ministerul Public.

Programul de guvernare al coaliției PNL – USR PLUS – UDMR prevede, între altele, digitalizarea completă a sistemului de emitere a actelor de stare civilă.

Potrivit documentului, obiectivul principal al României îl reprezintă creșterea convergenței reale cu economiile europene, prin atingerea unui PIB pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard de 85% din media UE 27, la orizontul anului 2024.

Există un capitol dedicat pădurilor. Se are în vedere plantarea a 220 milioane puieți forestieri în perioada 2021-2024 – echivalentul a aproximativ 50.000 ha, dar nu mai puțin de 55 milioane puieți/an. Bugetul alocat este de 650 de milioane de euro.

DOWNLOAD PROGRAM DE GUVERNARE 2020 –2024

Proceduri accelerate

Noul guvern, condus de premierul desemnat Florin Cîţu, ar putea fi învestit miercuri, prin votul plenului reunit al Parlamentului, susțin liderii coaliției de centru dreapta formată din PNL, USR-Plus și UDMR.

La Parlament este depusă lista Cabinetului. După ședinţa Birourilor permanente, ar trebui să urmeze apoi audierile miniștrilor în comisii.

Premierul desemnat suține că votul de învestire al Executivului ar putea avea loc la ora 18:00 seara.

Conform Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Lista de miniștri ai Guvernului Cîțu a fost definitivată de PNL și USR Plus

Din cele 18 ministere, 9 ajung la PNL, 6 la USR-PLUS și 3 la UDMR.