Confidenţialitate

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” se modifică. Bugetul este de 2 miliarde de lei și ar începe în aprilie | AUDIO

Se modifică programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Panourile vor putea fi instalate doar la adresele din buletin, iar programul va fi lansat pe regiuni pentru a se evita blocarea sistemului informatic. De asemenea, și banii de la stat vor fi alocați în funcție de numărul de locuitori din aceste regiuni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Programul guvernamental pentru fotovoltaice are în acest an un buget de două miliarde de lei și ar urma să înceapă luna viitoare.

Ghidul de finanțare publicat de Administraţia Fondului pentru Mediu este deocamdată în dezbatere publică.

Potrivit variantei actuale a ghidului, cei interesați îşi pot încărca singuri documentele în aplicaţia informatică. E vorba de cartea de identitate şi extrasul de carte funciară.

După ce va primi notificarea cu privire la acceptarea în program, beneficiarul își va alege un instalator autorizat, din lista de pe site-ul Administrației Fondului de Mediu.

Prin programul „Casa Verde Fotovoltaice” se poate obţine o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor, în limita sumei de 20.000 lei. Puterea sistemelor de panouri instalate va fi de minimum 3 kW.

Firmele de instalatori vor fi obligate să depună garanţii pentru panourile care vor fi montate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Viitorul automobilelor, după ce UE a interzis vânzarea mașinilor pe combustibili fosili din 2035. Mircea Meșter, autocritica.ro: „eFuel va costa mai mult ca benzina”