Programatori cu studii medii, scutiți din februarie de impozitul pe salariu

Programatorii cu studii medii care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior vor fi scutiţi de impozitul pe salariu de la 1 februarie 2018, a anunţat Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Până anul trecut de această măsură beneficiau doar it-iștii cu facultate.

Executivul nu a clarificat situația programatorilor, scuțiți anul trecut de impozitul pe venit.

În urma trecerii contribuțiilor de la angajtor la angajat, prin măsurile din revoluția Fiscală, programatorii scutiți de aceste plăți au devenit buni de plată nefiind trecuți la excepții.

La sfârșitul lunii noiembrie, premierul de la aceea vreme Mihai Tudose promitea o ordonanță specială care ulterior s-a transformat într-un proiect de ajutor de stat pentru companiile de IT.

Proiectul a fost în discuție în ultima ședință a Guvernului Tudose.

„Noi am transmis că o opțiunea cu acordarea unui ajutor de stat de minimis, nu este o rezolvare optimă pentru companii și respectiv pentru indivizi. Calculul pentru indivizi este afectat în primul rând. Impactul a fost asupra veniturilor nete ale angajaților. Această chestiune, reglementarea respectivă chiar și așa ne-optimă, să-i spun, nu a venit.” a declarat Valerica Dragomir, director executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii IT.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O decizie în acest sens se va lua cel mai rapid după formarea noului Guvern Dăncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS